Autobelasting berekenen op kenteken

Nieuwe vorm van autobelasting

Autobelasting berekenen op kenteken is de nieuwe manier om autobelasting toe te kennen. Aan de hand van camera’s op de snelwegen worden de nummerplaten geregistreerd en kan zo worden berekend worden hoeveel keer je het wegdek gebruikt hebt. Autobelasting berekenen op kenteken doen ze eigenlijk al in Frankrijk en delen van Spanje, waar er een péage staat en je telkens je er langsrijdt een bedrag moet betalen.

Autobelasting berekenen op kenteken zal echter niet populair zijn, aangezien velen onder ons in grootsteden werken, en hiervoor dus steeds via de snelweg op ons werk geraken.

wegenbelasting berekenen op kenteken

Toch zal deze maatregel ervoor zorgen dat je sneller het openbaar vervoer gaat nemen, of gebruik gaat maken van carpooling.

Autobelasting berekenen op kenteken is nog niet geïntroduceerd, en zal dus een hele aanpassing voor de chauffeurs zijn. Het is dan ook zeker nog niet gegarandeerd dat autobelasting berekenen op kenteken er dan ook effectief zal komen.

Chauffeurs die amper hun wagen gebruiken en toch evenveel wegenbelastingen moeten betalen dan anderen die het dagelijks gebruiken zijn hier dan weer wel voorstander van.

Zij vinden dat de wegenbelasting zou moeten aangepast worden naar de gebruiksnormen… En dit vinden ze een goede manier om dit gebruik te controleren.