Berekenen wegenbelasting

Het hebben van een auto kost een hoop geld. Te beginnen met de aankoop, (eventuele) verscheidene reparaties, controles, benzine en ook nog de wegenbelasting. Om erachter te komen hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent aan jouw auto, is het belangrijk om je wegenbelasting te berekenen.

Bereken wegenbelasting

Hoe bereken wegenbelasting? Om wegenbelasting te berekenen moet je rekening houden met verschillende dingen: het soort voertuig, de provincie waarin je woont, de brandstof die je gebruikt en de gewichtsklasse waarin je auto valt. Bereken wegenbelasting altijd volgens deze stappen.

Berekenen wegenbelasting

Natuurlijk is het (bijna) onmogelijk om zelf wegenbelasting te berekenen.

Bereken wegenbelasting daarom via een betrouwbare site. Hier wordt snel voor je berekend hoeveel jouw wegenbelasting per jaar zal zijn. Een voorbeeld op basis van de auto van mijn goede vriend Fabien.

Je hebt een personenauto, woont in Groningen, je auto gebruikt benzine en je auto valt in de gewichtsklasse 751 t/m 850 kg. Vul dit in en klik op bereken wegenbelasting. Jouw wegenbelasting zal in totaal €232 per jaar zijn, wat neerkomt op €58 per kwartaal.

Op deze manier bereken je gemakkelijk je wegenbelasting. Houd er wel rekening mee dat je de wegenbelasting voor het juiste jaar berekend! Per jaar kan de wegenbelasting namelijk behoorlijk verschillen.