Hoeveel wegenbelasting

Wegenbelasting

Nagenoeg iedereen die een motorvoertuig bezit, moet wegenbelasting betalen. Wegenbelasting betaal je, het woord verraadt het al, aan de belastingdienst en komt dus ten goede aan de Staat. Maar hoe weet je nu hoeveel wegenbelasting je moet betalen?

Uiteraard krijg je na overschrijving van het voertuig op jouw naam, vanzelf een beschikking van de belastingdienst waarop vermeld staat hoeveel wegenbelasting je moet betalen. Het kan ook handig zijn om voor de aankoop van een voertuig te weten hoeveel wegenbelasting je moet betalen, iets wat de verkoper volgens Geldblog altijd moet kunnen meedelen – ze zijn immers experts ter zake.

Hoeveel wegenbelasting

Wellicht dat dit meeweegt in je keuze voor het type auto.

Hoeveel wegenbelasting je moet betalen is afhankelijk van het gewicht van je auto, de provincie waar je in woont, de toegestane maximum massa en het type brandstof waar je op rijdt. Je kunt op diverse sites uitrekenen hoeveel wegenbelasting je moet betalen.

Let goed op of je moet betalen voor een berekening van de wegenbelasting of dat het een gratis dienst betreft. De bekendste, en meest logische site om de hoogte van de wegenbelasting te berekenen is de website van de belastingdienst. Wegenbelasting betaal je per maand, per kwartaal of per jaar.