Motorrijtuigenbelasting berekenen

Motorrijtuigenbelasting berekenen op internet

Iedereen met een auto krijgt hem in de bus: een blauwe envelop met de aanslag motorrijtuigenbelasting. Het bedrag in deze brief hoeft geen verrassing te zijn als je zelf al de motorrijtuigenbelasting berekenen kan. Daar zijn gelukkig op internet allerhande hulpmiddelen voor.

Motorrijtuigenbelasting berekenenMotorrijtuigenbelasting

De motorrijtuigenbelasting wordt berekend aan de hand van vier variabelen: type voertuig, gewicht voertuig, soort brandstof en de provincie waarin je woont. Hierbij is Zuid-Holland de duurste provincie en Overijssel de goedkoopste. Per 1 januari 2012 zijn personenauto’s die vanaf dat moment ouder dan 25 jaar niet meer vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Dat betekent dat voertuigen van na 31 december 1986 niet meer in aanmerking komen voor ontheffing van belasting.

Auto’s met een zeer lage CO2-uitstoot zijn sinds 2010 ontheven van motorrijtuigenbelasting.

Motorrijtuigenbelasting berekenen op internet

Motorrijtuigenbelasting berekenen op de BD-site

Je kunt motorrijtuigenbelasting berekenen op de meest voor de hand liggende site: de site van de Belastingdienst. Via de rekenhulp motorrijtuigenbelasting kun je eenvoudig het bedrag zelf uitrekenen.

Motorrijtuigenbelasting berekenen op andere sites
Ook op andere sites kun je de motorrijtuigenbelasting berekenen. Bijvoorbeeld op de site van Autoweek, Wegenbelastingen.nl en Wegenbelasting.net .